top of page
Fire_showroom1.jpg

SHOWROOM

Showroom

FIRE-kollektiivin taidelähtöisen toiminnan pohjalta on tuotettu materiaalia ja koosteita. Niiden avulla voi perehtyä äänin ja kuvin sekä luoviin työpajoihin että lasten kanssa yhdessä toteutettuihin teoksiin. 

sow snip.PNG

Statements

on Wood

Statements on Wood on 5.–6.-luokkalaisten koululaisten kanssa toteutettu yhteisötaideteos kaverisuhteista, sukupuolesta ja vallasta.

Unelmien_kaverimaa_askartelu.jpg

Kaveripajat

5–6-luokkalaisten koululaisten kanssa toteutettuja kaksipäiväisiä luovia pajoja, joissa käsitellään erityisesti sukupuoleen kietoutuvan häirinnän ja turvallisten kaverisuhteiden teemoja.

Vallan-visaiset-kaverisuhteet-Huuki-Lehto-Louhimo-Salminen.jpg

Vallan visaiset

kaverisuhteet

Maksutta ladattava, 36-sivuinen kirjanen, jonka tarkoitus on yleistajuistaa tuoreita tutkimustuloksia alakouluiäisten lasten vertaissuhteisiin sisältyvästä vallankäytöstä.

Päätön-Kana.jpg

Päätön kana
-lyhytelokuva

Alakoululaisten lyhytelokuva
poikien välisestä
ihastumisesta. 

Unelmien_kaverimaa_2022.PNG

Unelmien
kaverimaa
 

Lasten taidetuotoksista koostuva kiertävä taidenäyttely, joka kertoo lasten kaverisuhteisiin liittyvistä toiveista ja haaveista.

metoo_pic-1.png

#Metoo

Postscriptum 

Kampanja keskittyi alakouluikäisten vertaissuhteissa tapahtuvaan seksuaaliseen häirintään sekä luovien menetelmien mahdollisuuksiin käsitellä ja kommunikoida lasten kokemuksia päättäjille ja yleisöille.

Pinnalla-pinnan_alla.jpg

Pinnalla

- pinnan alla

Pinnalla – pinnan alla on kooste Tuija Huukin Suomen Akatemian rahoittaman tutkimuksen aineistontuotantoon liittyvästä 80 tunnin laajuisesta taidelähtöisestä työpajakokonaisuudesta.

Valllan_vinksautuksia.png

Vallan 

vinksautuksia

Vallan vinksautuksia on alakouluoppilaiden tekemä animaatiosarja vertaissuhteiden sukupuolesta ja vallasta.

totuuden-hetket.jpg

Totuuden 

hetket

Multimediaesityksessä joukko10–11 -vuotiaita tyttyöjä käsitteli ja ilmaisi erilaisin luovin keinoin asioita, jotka heidän ja poikien välisissä suhteissa tuntuvat mukavalta tai satuttavat.

Pusujuttuja.jpg

Pusujuttuja

Kokoelma videoanimaatioita ja niihin liittyviä harjoitustehtäviä lasten kanssa toimiville aikuisille käsittelemään valtaa, suostumista ja kieltäytymistä erilaisissa kohtaamisissa.

bottom of page